KTU vykdys Europos technologijų ir inovacijų instituto maisto inovacijų ir startuolių plėtros centro funkcijas Lietuvoje
Kauno technologijos universitetui (KTU) suteikta teisė 2018 metais koordinuoti Europos technologijų ir inovacijų instituto (angl. European Institute of Innovation and Technology, EIT) bendradarbystės centro plėtojant maisto inovacijas ir startuolius EIT FOOD HUB veiklą Lietuvoje. EIT FOOD HUB tinklui besiplečiant Šiaurės ir Rytų regione kol kas centras Lietuvoje yra ir vienintelis Baltijos šalyse.
Tikimasi, kad EIT FOOD HUB padės stiprinti Lietuvos maisto ir gėrimų pramonę bendradarbiauti su mokslu, kuriant inovatyvius maisto produktus, plėtojant naujų inovatyvių maisto sektoriaus įmonių kūrimąsi, taip pat plėtojant tarptautiškumą.
EIT FOOD HUB koordinatoriaus funkcijas KTU vykdys bendradarbiaudama su Lietuvos maisto eksportuotojų asociacija (LITMEA)/„SMART food“ klasteriu.
EIT FOOD yra maisto technologijų inovatorius vienijantis tinklas, kuriame – daugiau nei 50 lyderiaujančių verslo, mokslo centrų ir universitetų iš 13 šalių. EIT FOOD partneriai yra Kembridžo ir Liuveno katalikiškasis universitetai, „Bosch“, „John Deere“, „Nestle Research“ ir kitos pasaulinės įmonės.
EIT – Europos Komisijos remiama programa, kurios pagrindinis tikslas – apjungti visuomenę, mokslą, verslą ir pramonę bei komercializuoti mokslo veiklos rezultatus. „EIT Food“ – partnerių tinklas siekiantis antreprenerystės maisto technologijų inovacijose. Konsorciumas jungia daugiau nei 50 lyderiaujančių verslo, mokslo centrų bei universitetų iš 13 šalių.
Daugiau informacijos EIT FOOD interneto svetainėje.